Onko Mahdollista Saada Lainaa Ilman Luottotietoja?

Home  ›  Tietoa Pikavipeistä  ›  Onko Mahdollista Saada Lainaa Ilman Luottotietoja?
Onko Mahdollista Saada Lainaa Ilman Luottotietoja?

Lainan saaminen on suhteellisen vaikeaa luottotietojen menettämisen jälkeen.

Jos haet lainaa netin kautta tai puhelimitse, niin hakijan luottotiedot tarkistetaan aina ja jos tiedoissa on maksuhäiriömerkintä, niin päätös on aina kielteinen.

Onko siis mitään mahdollisuutta saada lainaa ilman luottotietoja? Pikavippi-info.fi päätti tutkia asiaa ja päädyimme seuraavaan.

Kannattaa mennä pankkiin henkilökohtaiselle käynnille. Jos pystyt todistamaan vanhat velat kuitatuiksi, niin usein pankit suhtautuvat myötämielisesti vaikka rekisterisi ei olisikaan puhdas. Toki pankkien lainan myöntäminen on tällä hetkellä aika tiukassa, mutta kun mennään kohti vuotta 2013, niin tilanne tulee luultavasti helpottumaan.

Nykytilanteesi vaikuttaa siis paljon asiaan ja kasvokkain tapahtuva kontakti saattaa muuttaa internetin kautta saadun kielteisen päätöksen myönteiseksi. Ratkaisevat tekijät myönteisen päätöksen saamiseen ovat seuraavat:

  • Selvitä pankillesi että miksi olet menettänyt luottotietosi. Hyväksyttäviä syitä saattavat olla esim. Opiskelu, sosiaaliset syyt tai työttömyys.
  • Jos pystyt osoittamaan että olet kuitannut velkasi, niin pankin on huomattavasti helpompi tehdä myönteinen päätös.
  • Jos haluat saada lainaa ilman luottotietoja, niin ehkä tärkein asia pankille on nykyinen maksukykysi. Varaudu siis osoittamaan että olet kykenevä hoitamaan sinulle mahdollisesti myönnettävät lainat kirkkaasti.
  • Pyri saamaan lainallesi takaajia tai vakuuksia. Kysy siis ystäviltäsi tai vanhemmiltasi että olisivatko he valmiita takaamaan lainasi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vakuutena esim. kesäasuntoasi tai vaikkapa autoa.

Jos et pysty toteuttamaan yllämainittuja asioita, niin jäljelle jäävä vaihtoehto on odottaa että maksuhäiriömerkintä poistuu rekisteristä. Merkintä säilyy rekisterissä 2-4 vuotta maksuhäiriömerkinnän luonteesta riippuen.

Pikavippi ilman luottotietojaKuten ylempänä mainittiin niin internetin tai puhelimen kautta lainaa haettaessa hakijan luottotiedot tarkistetaan aina. Lähes kaikki pikavipit haetaan normaalisti juuri näitä reittejä pitkin, joka aiheuttaa aina automaattisesti hakemuksen hylkäämisen.

Internetin keskustelupalstoilla näkee kuitenkin suuren määrän kommentteja, joissa ihmiset väittävät saaneensa pikavipin ilman luottotietoja. Netistä löytyy myös paljon suuria lupauksia siitä, miten on mahdollista saada pikavippiä ilman luottotietoja.

Totuus on kuitenkin hyvin toisenlainen. Kaikilla nykypäivänä Pikavippiä myöntävillä yrityksillä on hyvin tarkat ehdot, minkä mukaan ne voivat myöntää pikalainaa. Näiden ehtojen mukaan pikavippi luottotiedottomalle ei luonnollisesti onnistu.

Fakta on valitettavasti se, että jos näet jonkin yrityksen mainostavan myöntävänsä pikavippiä luottotiedottomalle, niin hyvin suurella todennäköisyydellä kyseessä on epärehellinen toimija. Yleensä näiden firmojen tarkoituksena on ainoastaan rahastaa hakijoiden tekstiviesteistä perittävillä maksuilla. Lainapäätökset ovat tietenkin 100 %:sti kielteisiä jokaisen asiakkaan kohdalla.

Suosittelemme tälläisten yritysten kiertämistä hyvin kaukaa. Tosin nykypäivänä näitä tulee vastaan aina vähemmän ja vähemmän koska lainsäädännöt ovat onneksi tiukentuneet huomattavasti vuosien saatossa pikavippiyritysten suhteen.

Miksi ihmiset sitten keskustelupalstoilla vannovat että ovat saanet pikavipin ilman luottotietoja? Meidän tietojemme mukaan tähän löytyy kolme mahdollista syytä:

  1. Kyseessä on ollut joku hämäräperäinen ja lyhytaikainen pikavippiyritys. On hyvinkin mahdollista että jotkut firmat ovat näin toimineet, erityisesti pikavippien rantautuessa Suomeen. Tänä päivänä pidämme tätä erittäin epätodennäköisenä vaihtoehtona.
  2. Foorumeilla kommentoivat ihmiset ovat jollain tavalla liitoksissa hämäräperäisiin pikavippiyrityksiin ja yrittävät mainostaa näitä kommentointiensa kautta. Tämän huomaa yleensä siitä että kommentoija jättää kommenttinsa yhteyteen linkin yrityksen sivuille.
  3. Monesti keskustelijat eivät välttämättä tiedä ovatko he menettäneet luottotietonsa vai eivät. Eli he eivät ole tietoisia mitä luottotietojen menettäminen oikeasti tarkoittaa. He ovat myös saattaneet saada lainaa nopeasti pankista ja rinnastavat tämän pikavippiin. Kuten yllä mainittiin, niin pankit myöntävät lainaa luottotiedottomalle tietyin perustein.

Jos olet siis menettänyt luottotietosi niin pikavipin saaminen on erittäin hankalaa ellei mahdotonta. Pankista voit toki lainaa saada, jos olet hoitanut raha-asiasi moitteetta viime aikoina ja taloudellinen tilanteesi on hyvä.

Pikaluoton myöntämisessä pätee tänä päivänä samat lait kuin muidenkin normaalien asioiden yhteydessä. Esim. puhelinliittymää tai vuokra-asuntoa ei tänä päivänä kovin helposti saa jos tililtä löytyy maksuhäiriömerkintä. Myös uuden työn saaminen saattaa olla hankalaa koska usein työnantajat tarkistavat hakijoiden taustat hyvin tarkkaan.

Jos luottotiedoissasi on tahra, niin kehoitamme unohtamaan pikavippien vertailun. Ja jos taloudellinen tilanteesi ei edelleenkään ole riittävän hyvä lainan saamiseen pankista, niin tässä tapauksessa yksi hyvä vaihtoehto on käyttää panttilainaamon palveluja äkilliseen rahan tarpeeseen.

Panttilainaamot ottavat vastaan arvotavaraa, kuten koruja, soittimia tai vastaavia tavaroita, ja antavat näistä lainaa tietyn prosenttiosuuden tavaran oikeasta arvosta. Tavarat pitää lunastaa takaisin yleensä noin. kahden viikon kuluessa ja jos lunastus jää tekemättä, siirtyvät esineet panttilainaamon omistukseen.

Yksi vaihtoehto akuuttiin rahantarpeeseen ovat tietenkin ystävät tai sukulaiset. Jos lähipiiristä löytyy ihmisiä, jotka kykenevät lainaamaan rahaa, niin tämä on yleensä paras vaihtoehto koska lainaa saa yleensä ilman korkoa. Toki kannattaa miettiä takaisinmaksukykyä myös näissä tapauksissa, koska jos lainaa ei pysty maksamaan ajallaan, niin välit ystäviin saattavat tulehtua lopullisesti.