Ovatko Kaikki Pikavipit Huijausta?

Home  ›  Tietoa Pikavipeistä  ›  Ovatko Kaikki Pikavipit Huijausta?
Ovatko Kaikki Pikavipit Huijausta?

Keskustelupalstoja selatessa jää hyvin helposti sellainen kuva että kaikki pikavipit todellakin ovat huijausta.

Pikavippien myöntämisessähän ei sinänsä ole mitään väärää vaan toiminnassa on lähtökohtaisesti kyse siitä, että ihmiselle lainataan pieni määrä rahaa silloin kun hän sitä tarvitsee, ja parin viikon päästä laina maksetaan takaisin korkoineen.

Ovatko siis keskustelupalstoilla esiintyvät ihmiset vain niitä onnettomia, jotka ovat joutuneet pikavippikierteeseen ja purkavat turhautumistaan näitä kanavia pitkin, vai pitävätkö nämä kommentit huijauksesta todella paikkaansa?

Päätimme tutkia asiaa ja selvittää, että löytyykö pikavippiyritysten joukosta vielä tänäkin päivänä epärehellisiä toimijoita ja minkälaisia huijauskeinoja ne mahdollisesti käyttävät.

Alkuun voisi todeta sen että kaikki pikavippiyritykset eivät todellakaan ole huijausta, vaan suurin osa markkinoilla olevista yrityksistä toimivat ihan lakien mukaan. Löysimme kuitenkin yhden yleisen huijauksen, jota vielä käsittääksemme käytetään tänäkin päivänä.

Miten tämä huijaus toimii?

“Ensin lähetät maksullisen tekstarin 50 euron vippiin ja vastaus tulee, että lainavarasi on 20 euroa. Sitten lähetät viestin, että haluut 20 euroo, niin vastaus on ettei myönnetä…..oliskohan aika tehdä rikosilmoitus huijauksesta, sillä ihan selvää rahastusta pelkillä tekstiviesteillä. Samoin on toinenkin paikka,joka käyttää samaa systeemiä. Vaikka kyse onkin muutamasta eurosta, niin kyllä joku kohtuus pitäs olla.”

Näin mainitsee närkästynyt asiakas eräällä keskustelupalstalla, kun hän oli yrittänyt hakea pikavippiä.

Yritys saattaa päällepäin näyttää ihan mallikelpoiselta lainaa tarjoavalta yhtiöltä. Juju on vain siinä että haettua lainaa ei koskaan myönnetä. Nämä yritykset veloittavat tekstiviestistä tietyn euromäärän ja jopa houkuttelevat ihmisiä(kuten yllä) lähettämään monta tekstiviestiä, joista kulut saattavat olla jopa 3 € per viesti.

Onneksi nykyisin valvonta pikavippiyrityksiä kohtaan on koventunut niin paljon, että tämänkaltaiset yritykset eivät pääse mellastamaan markkinoilla normaalisti kovinkaan pitkään.

Tämänkaltaiset yritykset(niin kauan kuin ne pystyvät toimimaan) tekevät kyllä oivaa bisnestä. Rahaa tulee sisään ilman juuri minkäänlaisia kuluja eikä tarvitse miettiä ihmisten takaisinmaksukykyä koska luottoa ei koskaan oikeasti myönnetä. Kärsijänä on se, joka ajautuu näiden yritysten ansaan ja alkaa lähettämään tekstiviestejä toiveenaan saada olematonta lainaa.

Mistä tiedän että pikavippiyritys on luotettava?

Aluksi sinun kannattaa tutustua tällä sivustolla olevaan pikavippivertailuun ja etsiä sieltä sopiva lainantarjoaja. Kaikki sivustollamme mainittavat firmat ovat ehdottomasti luotettavia. Ennen vipin ottamista voit myös lueskella eri keskustelupalstoja ja tutustua sitä kautta muiden vippaajien kokemuksiin. Olennaista on myös että tutustut hyvin tarkoin itse lainantarjoajan nettisivuihin ja niissä mainittaviin ehtoihin.

Jos huomaat vertaillessa seuraavia asioita lainantarjoajan nettisvuilla, niin kannattaa olla varovainen:

  • Vippiä myönnetään ainoastaan tekstiviestillä.
  • Tekstiviestin kulut ovat luonnottoman korkeat verrattuna luotettaviin lainantarjoajiin.
  • Tekstiviestin hinta on piilotettu tai kirjoitettu hyvin pienellä fontilla.

Tottakai on myös rehellisiä yrityksiä, jotka myöntävät lainaa ainoastaan tekstiviestillä. Suosittelemme kuitenkin vahvasti käyttämään sellaisia yrityksiä, joiden sivuilla lainan hakeminen on mahdollista ilmaisen nettihakemuksen avulla.

Mitä teen jos joudun huijauksen kohteeksi?

Ensinnäkin et voi varmasti tietää että oletko joutunut huijauksen kohteeksi vai et. Voihan hyvinkin olla että et ole täyttänyt luotonantajan kriteerejä ja täten et ole myöskään lainaa saanut. Hyvin vähän on siis tehtävissä vaikka epäilisitkin joutuneesi huijauksen kohteeksi.

Parempi vain unohtaa koko asia ja olla ensi kerralla viisaampi lainaa haettaessa.

Lopuksi

Kaikki pikavipit eivät todellakaan ole huijausta, mutta silloin tällöin markkinoille ilmestyy vähäksi aikaa yrityksiä, jotka rahastavat “asiakkaitaan” yllä mainitulla tavalla. Jos tarvitset lainaa nopeasti, niin on aina järkevää käyttää vain ja ainoastaan tunnettujen ja luotettavien luotonantajien palveluita. Näin vältyt varmimmin ylimääräiseltä mielipahalta. Kannattaa myös muistaa että pikavippiyritysten veloittamat huikeat korot eivät ole huijausta, vaan kannattavaa liiketoimintaa.